15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la o vilă din Severin

Incendiu la o vilă din Severin

 

 

MEHEDINŢI. O vilă cu trei etaje dintr-un cartier din Drobeta Turnu Severin a fost la un pas să ardă, miercuri seară, în jurul orei 20.00, din cauza unui incendiu produs din cauza centralei pe lemne cu care era încălzită casa. Flăcările au cuprins mare parte din acoperiş şi puţin din ultimul etaj al casei în care locuia o familie de economişti din Drobeta Turnu Severin. Vecinii au spus că au observat o flacără care ieşea pe coşul casei şi au anunţat imediat familia, care se afla în casă, şi pompierii.

Aceştia au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o autoscară cu ajutorul căreia au urcat pe acoperiş, fiind nevoiţi să spargă ţiglele pentru a stinge focul.

După aproape o oră, pompierii au terminat apa din cisterne şi, cum focul nu era încă stins, a fost nevoie de suplimentarea forţelor.

„După aproape două ore de luptă cu flăcările am reuşit să stingem focul care cuprinsese acoperişul vilei şi puţin din ultimul etaj. Din cauza tavanului din rigips a trebuit să decopertăm acoperişul, pentru a putea stinge toate flăcările şi pentru a nu mai rămâne vreo scânteie care oricând putea să producă un nou incendiu. Acţiunea a fost destul de periculoasă, motiv pentru care am acţionat cu trei autospeciale şi 20 de servanţi“, a declarat căpitanul Claudiu Balaure, de la ISU Drobeta.

Proprietarul nu îşi poate explica de unde a pornit incendiul, dar le mulţumeşte pompierilor că au intervenit la timp şi nu i-a ars toată agoniseala de o viaţă.

„Săracul om a muncit aproape singur, a pus bolţar cu bolţar, a făcut o grămadă de credite la bănci să o ridice şi acum, în mai puţin de două ore, era să piardă totul“, a spus vecinul care a anunţat pompierii.

După două ore de luptă cu flăcările şi după ce pompierii s-au urcat pe casă şi au dat jos ţigla, focul a fost stins în totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS